Konferenser

Kommande konferenser

 

Utbildning i lagstiftningsprocessen och riksdagstryck

Umeå stadsbibliotek erbjuder en utbildning i lagstiftningsprocessen och riksdagstryck. Det känns extra roligt att vi kan erbjuda detta under ett valår och när det digitaliserade riksdagstrycket precis blivit publicerat.

Det är Anna Nyströmer som tillsammans med Lotta Åberg Brorsson från Riksdagsbiblioteket håller i två likadana halvdagsutbildningar för personalen i

  • Lagstiftningsprocessen
  • Riksdagen.se och att söka riksdagstryck på webbsidan
  • det digitaliserade riksdagstrycket som precis blivit publicerat

När?                   Torsdag 3 maj kl 13.00 – 16.30 eller fredag 4 maj kl 8.30 – 12.00

Var?                    Multisalen, plan 4, Väven, Umeå kommun

Kostnad?          Ingen

Arrangörer       Umeå stadsbibliotek, i samarbete med Sveriges depåbibliotek och lånecentral och Länsbiblioteket i Västerbotten

Anmälan           Skicka en epost till Maud Sandström, maud.sandstrom@umea.se, senast fredag 27 april 2018 och ange vilken dag du vill gå och om du har några kostallergier.

 

Planering pågår för NordILL 2018

Kungl. Biblioteket har gett Sveriges depåbibliotek och lånecentral uppdraget att ordna nästa nordiska fjärrlånekonferens (NORDILL), som kommer att äga rum i Umeå i oktober 2018. NORDILL: Nordic Resource Sharing, Reference and Collection Management Conference. Konferensen hålls vartannat år och Finland, Island, Norge, Danmark och Sverige turas om att vara värdland. Den senaste var i Köpenhamn hösten 2016. Konferensen handlar inte bara om fjärrlån, utan om informationsförsörjning, medieplanering och resursdelning.

Bildresultat för facebook

I vänsterspalten kan du läsa mer om våra tidigare konferenser.